Gå til indholdet
Søvnologen
  • Hjem
  • Om søvnologen
  • Jeg tilbyder
    • Konsultation
    • Undervisning
    • Foredrag
  • Artikler
  • Instagram
  • Kontakt
Book Søvnologen
Book Søvnologen
Søvnologen
  • Hjem
  • Om søvnologen
  • Jeg tilbyder
    • Konsultation
    • Undervisning
    • Foredrag
  • Artikler
  • Instagram
  • Kontakt

modersoevn

💤SØVNNØRD!🤰Jordemoder 👼Børnesundhedsvejleder 👨‍👩‍👦‍👦Mor 🌸Stifter af Søvnologen

modersoevn
Her ses min Søvnlog og Søvnlogik for 6-8 månede Her ses min Søvnlog og Søvnlogik for 6-8 måneder. 

På slide 2 ser du 4 eksempler på hvordan en dag kan se ud for et barn på 6-8 måneder (5-9 måneder) Alle disse er helt normale, men vidt forskellige. 

Ens for dem alle er at Sofus er vågen ca 2 timer om morgenen. 2,5 i de to midterste vågenperioder og 3 timer i den sidste. Fælles er også at han sover 3 lure. Men derudover ses der store forskelle. 

1. eksempel er meget klassisk med 2 lure på 1,5 time og en powernap sidst på dagen. 

2. eksempel viser Sofus som sover længere til den første lur og til gengæld kort til både nr 2 og 3. 

3. eksempel er Sofus som har korte lure hele dagen. Til gengæld sover han rigtig mange timer om natten. 

4. eksempel er lige omvendt. Her Sover Sofus 5,5 time og har kort nat.

Fælles for stort set alle børn er dog at det kan være fint at stræbe efter, at vågentiden i løbet af dagen ikke variere med flere timer, men at den dog er lidt længere sidst på dagen end først på dagen.

Mange tænker at den sidste lur da ikke kan ligge efter kl 17, men det kan den sagtens i denne alder. Det er først i 8-9 måneders alderen vi begynder at kigge på dette. Alle de 4 eksempler kan fungere, hvis Sofus fungerer og hvis Sofus' forældre også er okay med dette. 

Jeg ser ofte at familier med flere børn glemmer at små børn faktisk kan gå sent til nat, så de puttes med de ældre børn ved 19 tiden som i eksempel 3. Børn indretter sig. Men man kan ikke både sove hele dagen og hele natten. Derfor kommer disse børn ofte til at sove mindre i dagstid. 

HUSK at dette er eksempler på hvordan søvnlogikken kan bruges. Ikke en facitliste. OG dette er en SØVNLOG. Ikke en madlog. Derfor er mad ikke med hverken dag eller nat.

Har du brug for mere specifik hjælp er du velkommen til at booke en konsultation via link i bio.

#søvnlog #søvnlogik #6mdr #måneder #7mdr #måneder #8mdr #8måneder #søvn
I 5 måneders alderen begynder mange børn at kunn I 5 måneders alderen begynder mange børn at kunne være vågen ca 2 timer. Mange presses til for tidligt at holde børnene vågne længere, men faktisk vil langt de fleste børn i 5 måneders alderen trives bedst med at få en lur 4 gange i løbet af dagen med ca 2 timers vågentid i hver periode. Du kan se søvnlogikken for et barn på 5 måneder på billedet.

Der er sket meget siden lille Lilly på billedet blev født. Lillys forældre begynder også bedre at kunne læse hende. Er hun sulten, træt eller keder hun sig bare på sit legetæppe? Søvnbehovet er nu faldet til ca 13-14 timer. Det betyder at hun har mange timers vågentid hun skal have brændt af. Og når man ikke kan være vågen mere end ca 2 timer af gangen, så må man sove ca 4 gange på en dag. Det er godt for natten at søvnpresset er lidt højere til nat end om morgenen. Derfor er Lilly nok nærmere vågen 1,5 time om morgenen og 2- 2,5 time om aftenen.

Eksempler på SØVNLOGIK på en SØVNLOG sliiiiiide videre. 

Fælles for de 4 eksempler er både antallet af vågenperioder, antal lure, søvn- og vågenbehov og vågentid pr gang. Men hverdagen for Lilly og hendes forældre er meget forskellig.

I eksempel 1 powernapper Lilly alle dagens lure. Til gengæld sover hun 12 timer om natten + mad.

I eksempel 2 står Lilly tidligere op. Hun har "brugt 10 timers søvn om natten og det efterlader flere timer til dagslure. Hun sover 2 lure af 1,5 times varighed og 2 powernaps. Kl 20 er vågentiden brugt op og Lilly går til nat.

I eksempel 3. har vi Lilly i en B menneske udgave. Helt okay, hvis Lillys forældre er okay.

Og i eksempel 4 ser vi 5 måneder gamle Lilly som tager en meget lang lur midt på dagen. Resten af lurene er powernaps og Lilly har først brugt sine ca 10 timers vågentid kl 21.30, hvor hun går til nat.

Alle disse døgn er normale. Ja og ikke blot disse, men en kombination af dem alle + 100 andre. Der er ikke en standardplan for søvn. Men der er nogle konstanter som er svære at komme udenom. Og det er dem du kan følge i min SØVNLOGIK.

HUSK igen at dette er et skema. IKKE et barn. Men måske det kan bruges til at få en forståelse for SØVLOGIK og hvordan vi som mennesker lægger vores VÅGENTID forskelligt.

#søvnlogik #5måneder #søvn
4 måneders alderen er tricky. Meget! "4 month sle 4 måneders alderen er tricky. Meget! "4 month sleep regression" spiller ind og mange børn begynder at sove utrolig uroligt om natten. Korte lure bliver "populært" hos nogle.

Barnet kan være vågen ca en times tid mere i døgnet end for en måneds tid siden. De fleste brænder den ekstra time af om aftenen. 

På søvnloggen kan du se 4 klassiske eksempler på et døgn for at barn som Alfred på 4 måneder. 

Eksempel 1 er barnet der har korte lure hele dagen. Sover 12 timer om natten og ca 2 timer i dagstid. Barnet som er tilpas her får faktisk både sin søvn og sit vågenbehov opfyldt. 

Eksempel 2 er barnet der står lidt tidligere op, men stadig har to gode lure på 1,5 time i dagstid. 3 timers lure er nemlig ret sjældne for de fleste børn i denne alder. De kommer ofte tilbage i 14 mdr alderen. 😮

Eksempel 3 er barnet der tager en meget lang lur midt på dagen og derfor "betaler" med en lang vågenperiode om aftenen. Her er det afgørende for Alfred at han lige sover kort ved brystet eller flasken så han kan klare den sidste vågenperiode. Også helt normalt. 

Eksempel 4 er barnet der sover længe om morgenen og derfor er vågen helt til midnat for at nå sin vågentid. 

ALLE disse eksempler er HELT normale. Men hverdagen for disse 4 eksempler ser helt forskellige ud. Alfreds forældre er i eksempel 1 på HELE dagen. Alfreds forældre er i eksempel 4 forhåbentlig B mennesker. 

Jeg siger altid er lige netop forældre til børn i denne alder ALDRIG må sammenligne sig. 

HUSK igen at dette er et skema. IKKE et barn. Men måske det kan bruges til at få en forståelse for SØVLOGIK og hvordan vi som mennesker lægger vores VÅGENTID forskelligt. 

Husk at dele med én i 4 måneders land:-)

#modersoevn #søvnlogik #4måneder #4mdr #søvn
Instagram post 17876884649793358 Instagram post 17876884649793358
Jeg har længe tænkt over, hvordan jeg bedst fork Jeg har længe tænkt over, hvordan jeg bedst forklarer trætte forældre og fagpersoner som arbejder med søvn, hvordan man BÅDE kan tale om at nogle ting er helt ens for børn og nogle ting er HELT forskellige. Jeg kalder det SØVNLOGIK. Det dækker over, at der er 24 timer i døgnet. At hjernen har brug for søvn OG vågentid. 

På slide 2-4 ser du 4 eksempler på et døgn for et barn på 3 måneder. Vi kan ikke komme uden om at langt de fleste børn i 3 måneders alderen er trætte efter max 1,5 time. Vi kan heller ikke komme ret meget udenom børns søvnbehov og derfor vågenbehov i denne alder. (alt er relativt HUSK det) Desuden er søvnloggen her uden mad. De fleste børn i 3 måneders alderen har brug for mad x flere om natten. 

Der er derfor nogle logiske love vi må overholde, men det betyder slet ikke at alle børn er ens. Prøv at se de 4 eksempler jeg har lavet. Nogle børn i denne alder sover længe om morgenen. Nogle powernapper. Nogle går tidligt i seng. De spiser bare ofte i søvne og derfor tæller jeg det ikke med. 

Alt dette er helt normalt. Jeg plejer at sige at jeg har 2 elementer jeg helst ikke går på kompromis med i mit arbejde med familier. 

1. At barnet får nok søvn
2. At familien trives så godt som muligt. 

Men det kan jo se ud på 100 måder. Jeg talte engang med en familie der alle stod op kl 4. Jeg ville dø. Men her var far bager og det passede familien ind efter. 

I et tidligere opslag kan du se, hvordan jeg gennemgår, hvordan man laver en SØVNLOG. Prøv det er par dage. Fokuser på hvor meget VÅGENTID din baby får i afmålte portioner. Jeg siger det bare. Det er (når man først forstår det) søvnlogik. Og det virker. 

Og som altid minder jeg om: at dette er et værktøj jeg bruger i de familier som ikke får søvn nok, som ikke trives. Går det godt hos jer så del det med en ven, hvor det ikke gør. ❤️

Det hjælper iøvrigt også mig gevaldigt når I deler, liker og kommenterer det I synes er godt.❤️

#søvnlog #søvnolog #søvnlogik #baby #babysøvn #3mdr
Jeg har mange gange tidligere været inde på, at Jeg har mange gange tidligere været inde på, at søvn og løsningen på udfordrende søvn, kan være yderst kompleks. Jeg plejer at sige, at der kan være 500 årsager. Nogle gange er det særligt 5 ting der driller. Og så skal vi finde lige de rigtige 5. Det er ikke en nem opgave. Oveni dette kommer alt det vi ikke kan ændre på. 

Men én af de ting vi faktisk kan ændre på, og som nogle gange er ÅRSAGEN: Er motorisk uro. Den kan forhindre barnet (og forældre) i at falde i søvn. Men også vække ofte. 

Jeg har tilbragt noget tid med verdens dygtigste Maria fra @boernefysioterapi og hun har netop fokus på, hvordan det kan se ud når netop denne årsag er den udløsnede til svær søvn. Men endnu bedre. Hvad man gør ved det. 

Det kan se ud på forskellige måder. Det kan blandt andet være: 

❤️ Børn som har brug for rigtig meget bounce for at falde i søvn og fastholde søvnen. 

❤️ Børn som søger helt op i hjørnet af sengen.

❤️ Børn som virrer meget med hovedet inden søvnen.

❤️ Børn som gnider hænderne, fødderne, ansigtet meget. 

❤️ Børn som har brug for bevægelse i barnevogn eller bil for at fastholde søvn. osv.

Mange af disse børn kan have glæde af, at vi fokuserer på sanseintegration. Børnene efterspørger nemlig selv det de har brug for, for at deres hjerner falder til ro. Men vi kan faktisk hjælpe dem rigtig meget med at skabe denne ro i vågentiden, så vi ikke nødvendigvis skal bounce ifm søvnen. 

Og det er jo smart. Vi skal have stimuleret muskel-ledsans, følesansen og labyrintsansen i vågentiden så hjernen kan få ro til søvn. 

Jeg har emnet med her, fordi det virkelig har god effekt på søvnen, men jeg er ikke ekspert på dette område. Men det er Maria til gengæld og jeg vil bare give hende og hendes fine fine programmer som kan medvirke til mere ro og bedre søvn den største anbefaling. Og så er jeg fan fordi de er evidensbasserede og alle kan være med økonomisk. Og det elsker jeg. 

@boernefysioterapi #modersoevn #motoriskuro #søvn #uroligsøvn #sanseintegration
Vand!!!, dyne på, ikke dyne på, gerne op, læse Vand!!!, dyne på, ikke dyne på, gerne op, læse bog, strømper af, dyne på, dyne af, strømper på, tænde lys, mam, vaaaaaand, ninus, sut, dyne på, strømper af, dyne af. 

Kender du det? Forhandling ved sengetid? Og uanset om vores børn er 1 år eller 10 år, så ender det sjældent lykkeligt. 

Hvad gør vi ved det?
1. Vi skal forstå hvorfor barnet gør som det gør. 
2. Vi skal forstår hvorfor vi reagerer som vi gør. 
3. Vi skal lave en ny rutine.

1. Børn er ikke manipulerende eller ude på at drive deres forældre til vanvid. De kan have svært ved at finde ro. Ikke være trætte. Ikke kunne give slip på dagen eller forældrene. De søger retning og klare rammer. 

2. Når vi har givet alt vi kunne på arbejdet. Til veninden der ringede og var trist. Til vores partner, vores børn. Så har vi ikke mere at give. Og når vi så går ind til sengen med børnene er vi færdige med at give. Men vi starter blidt ud. Så kommer vi til at hæve stemmen. Bliver kede af det. Ændrer strategi. Holder ud. Bliver vrede igen. Går. Fortryder. Kommer igen. Er bløde. Giver efter. Hænger i. Bliver igen utålmodige. Ændrer strategi. Nu må det være nok. Vi er vrede. Det føles som om det er på barnet. Men det er også på vores chef. Vores partner. Os selv. Fordi vi gav mere væk end vi havde at give. 

3. Barnet har brug for genkendelighed. Retning. Rutine. I dine handlinger. I dine ord. I dine følelser. Der skal ikke ske nye ting nu. Barnet er mæt, stimuleret, elsket. Nu skal vi sove. Brug 3 sætninger. 

👍Den anerkendende
👉 Den retningsgivende
❤️ Den kærlige. 

Eksempel: 

👍Jeg kan godt høre du gerne vil læse en bog mere.
👉 Vi læser bog i morgen.
❤️ Mor hjælper Viggo med at sove. 

ELLER

👍Jeg kan godt høre du er ked af at skulle sove.
👉 Det er okay (krammer)
❤️ Jeg hjælper dig.

ELLER

👍Jeg kan godt høre du vil have dine strømper igen. 
👉 Du får strømper på i morgen
❤️ Jeg hjælper dig med at sove. 

Skriv alle de forhandlinger ned som du ved dit barn har. Forbered et svar til hver. Hold dig til disse svar. Byt med din partner når dit temperament bliver rødt. Fortsæt. Dit barn vil blive frustreret over at du ændrer strategi. Det er okay. Rutiner tager tid. 

#modersovn #putning #søvn
De fleste forbinder søvn med at putte under en va De fleste forbinder søvn med at putte under en varm dyne. Sådan helt op over ørene og sammenkrøllet så vi lynhurtigt bliver helt gennemvarme. Vores forældremekanisme fortæller os at vores børn for alt i verden ikke må fryse. 

Men faktisk er der en anden mekanisme omkring søvnen som vi små som store er nød til at forholde os til for at kunne sove. Nemlig at vi ikke har det for varmt. 

Vores kernetemperatur skal nemlig falde op til 1 grad for at vi kan sove. Hvis mennesket har det for varmt så er det voldsomt svært at falde i søvn og få en god kvalitetssøvn. Du kender sikkert fra varme sommeraftner, hvor man roterer som en grillkylling og ikke kan finde ro. 

Kroppen vil selv forsøge at sænke kernetemperaturen. Hænder, fødder og hovede har flest små blodkar nær hudens overflade og kan derfor bedst komme af med overskydende varme. Mange børn stikker tæerne ud under dynen helt instinktivt. 

Hvor meget tøj vi og vores børn skal have på for at sove kan ikke standardiseres. Der er nemlig KÆMPE forskel på, hvordan vi regulerer vores temperatur. Jeg har et barn som sveder med en tynd dyne uanset årstid og et barn som sover i pose for at holde varmen. 

Vores temperatur er styret af vores indre ur (suprakiasmatiske kerne) wops et svært ord. Temperaturen er højest sidst på eftermiddagen og falder biologisk hen mod sengetid. Men glemt alt om klokkeslet her. Vores rytmer er ikke ens. 

Kraftig fysisk aktivitet øger stofskiftet og sætter temperaturen op 1-2 timer og derfor fraråder man dette op til sengetid, fordi kroppen ikke kan sænke sin temperatur og sove. 

Omgivelsernes effekt på kroppens temperatur er faktisk et mega overset emne ift søvn. Det center som registrerer varmefaldet hedder hypothalamus (svært ord igen) og er nabo til det indre ur. Pst... nabo... du kan godt sove nu. Frigivelsen af sovehormonet melatonin afhænger ikke kun af lys, men også af temperaturen.

Det er meningen at det skal blive kolderen i vores omgivelser om natten. (obs alle med klimaanlæg) Ideelt helt ned til rådhus temperaturer pt. Nemlig 19 grader! Vi falder altså hurtigere i søvn og sover bedre. Dette understøttes af utallige studier. 

#modersoevn #søvn #børn #sværtatsove #temperatur
Instagram post 17947513076391059 Instagram post 17947513076391059
🧍"Powernapper dit barn??, Nååååårh så har 🧍"Powernapper dit barn??, Nååååårh så har du ikke prøvet at tage ham med i svømmehal, så sover han SÅ godt bagefter!"

🧍‍♂️"Vi gik til ørelæge, og fra natten efter drænanlæggelse sov hun igennem hver nat"

👨‍🎓"Ej det er da fordi hun sover for lang tid om dagen, at I ikke kan putte hende om aftenen, prøv at vække hende fra lur, så skal du se mirakler, det gjorde vi"

🙍‍♂️"Bare vent til han kommer i vuggestue så lærer han dernede, at sove uden at blive trillet med hele tiden"

Hej. Karen her. Jeg ved det godt. Jeg kommer selv med gode råd. Eller..... råd. Når nu slyngevuggen, tyngdedynen, søvnens matematik, mælkefri diæt, refluksmedicin eller søvntræning virkede SÅ godt for naboen. Hvorfor virker det så ikke for os???!!!!🤬😡😭

På den uddannelse jeg er ved at lægge sidste hånd på hos @centerforsoevn, underviser vi fagfolk. Og det var FAGFOLK (altså folk som ved 1000 ting i forvejen om børn, sundhed, psykologi og pædagogik) Vi underviser dem i 5 MÅNEDER kun i SØVN. Normal søvn og problematisk søvn. På trods af det kalder hverken Sine aka @soevnplejersken eller jeg os nogensinde for søvneksperter. For udfordrende søvn er SÅ kompleks. Det ved man, når man har arbejdet med 1000 vis af familier. 

Vi kan godt komme langt med viden og standarder, men sandheden er, at ikke to børn er ens. Ikke to forældre. Ikke to sind eller kroppe. 

Oveni det kommer vores subjektive følelse af dårlig søvn. Vores smertetærskel afhænger af, om vi er forældre i grundlæggende overskud eller underskud. 

Derfor søde søde mor/far/partner. Det ER svært. Det betyder ikke, at man skal stoppe med at søge trivsel (jeg er kæmpe fortaler for trivsel), men det betyder at du ikke er en fiasko, fordi dit barns søvn og din søvn er udfordret. 🥰 Jeg glæder mig over snart at kunne sende fagfolk jeres vej med skarpe øjne på den normale og den udfordrende søvn. Stort mandagskram fra mig. 

#modersoevn #dårligsøvn #børn #søvn #træt #uddannelse
Instagram post 18319585948076554 Instagram post 18319585948076554
D. 28. Marts gæster jeg @kvindensliv i Viborg og D. 28. Marts gæster jeg @kvindensliv i Viborg og underviser i alle de gode råd til familier med børn 0-1 år. Jeg glæder mig meget. Du kan tilmelde dig hos @kvindensliv. 

#foredrag #modersøvn #børnogsøvn #børn #søvn #viborg
Vågner du meget let??? Vågner du meget let???
Der er næsten ikke noget værre. Min erfaring er, Der er næsten ikke noget værre. Min erfaring er, at dette er noget af det som virkelig skaber mistrivsel i familier ud over det danske land. 

Begrebet kaldes også SPLIT NIGHTS og dækker over decideret vågentid om natten. Tid hvor barnet er vågen og egentlig fint tilpas. Måske frustreret over at andre opfører sig kedeligt. Men ikke sulten. IKKE TRÆT. 

På billede 2 ser du en søvnlog på LEVI (hvis du ikke ved hvad en søvnlog er så se tidligere opslag om dette) Levi er 12 mdr og han er nok kommet lige tidligt nok på én lur. Levis forældre kan ihvertfald ikke holde ham vågen mere end 4 max 5 timer. 

Læg mærke til hvad der sker på Levis søvnlog. Når han puttes kl 19 har han haft 9 timers vågentid den dag. Hvis Levi sover igennem på denne plan så ender han med at sove 15 timer i døgnet. Det er der ikke ret mange børn i denne alder der kan præstere. 

Levi skal ikke tvinges til at være vågen. Han er sikkert klar til én lur i løbet af nogle måneder. Men lige nu vågner Levi efter sin dybe søvn først på natten og så brænder han sin vågentid af om natten. 

Det er ikke god tid for nogen. Ikke for Levi, ikke for Levis forældre eller søskende. 

Her råder jeg Levis forældre til at gå tilbage til 2 lure indtil han kan være vågen 5-6 timer af gangen. På billede 3 kan du se hvordan Levis forældre nu understøtter mere vågentid i dagstid med en lur mere. 

Nu er Levi ikke vågen om natten mere. 

Søvnloggen kan bruges til liiiiige at få et overbrik over, om Søvnens Matematik får de rette betingelser. Ret mængde søvn, vågentid i alt og vågentid af gange. 

Btw kan nogle børn sagtens trives med én lur i denne alder. Dette er et redskab til de situationer, hvor det ikke fungerer. Der vil også være børn som er vågen om natten selvom de får vågentid nok i dagstid. Der er nemlig mange andre ting på spil i denne alder. Men dette redskab kan efter min erfaring løse mange problemer. 

#søvnensmatematik #12mdr #vågenomnatten #træt #søvn #modersovn.
TIRSDAG D. 28.FEB KL 12, går jeg live sammen med TIRSDAG D. 28.FEB KL 12, går jeg live sammen med verdens bedste @camillakristiansen_ 

Vi skal snakke en helt masse om, hvad der kan give uro de første måneder af det lille barns liv. Vi skal selvfølgelig også snakke om, hvad man kan gøre for at skabe mere ro. 

Camilla er jordemoder, babyekspert, IBCLC og coach. På tirsdag vil vi snakke en helt masse om mad og søvn, men også om hvor svært det kan være at stå i de situationer, hvor gråd og uro bliver en del af hverdagen. 

Kender du én med en lille baby som skal tagges? Har du selv en lille baby? Så kom indenfor tirsdag kl 12. Det vil vi elske. 

#modersoevn #amning #søvn #spædbarn #live #kolik #børn #ondtimaven
Jeg har haft nogle enkelte akutkonsultationer i fe Jeg har haft nogle enkelte akutkonsultationer i ferien. Jeg tror det er fordi jeg selv har stået i netop denne situation for år tilbage, at jeg ved at det ikke kan vente. 

Èn far fortalte mig at putningen af deres 4 årige gamle datter havde været så svær så længe, at de næsten skændes om hvem der skulle putte hende om aftenen. 

En mor til en pige på 5 måneder fortalte mig at hun var kommet til at råbe af en fremmede på gaden, fordi han larmede ved siden af hende, mens hun stod med sin sovende søn i bæreselen. 

En anden mor fortalte at hun fik det fysisk skidt når tiden til lur nærmede sig med deres datter fordi hun græd SÅ meget.

Hvorfor det er svært at sove kan vi snakke om en anden gang. I dag vil jeg gerne favne dig der står i den svære putning. 
Måske får du angstsymptomer. Hjertebanken, koldsved, tankemylder, hurtig vejrtrækning. Du spænder måske ubevidst i kroppen og venter på at barnet kæmper imod søvnen. Du har set det før. Du forventer det. Og nu bliver det, OGSÅ af den grund til virkelighed. 

Og måske hvis du mærker rigtig godt efter kan du mærke, at det faktisk ikke er barnets reaktion du er bange for, men din egen. Bliver du vred, arrig, ked af det? Får det dig til at føle at du mislykkes? 

Det kan være du tænker, at du normalt har godt styr på dine følelser, men at puttesituationen gør noget ved dig på 4 sekunder. Måske kan andre putte dit barn. Vuggestuepersonalet, mormor, partner. Det kan gøre ondt. 

Vores kroppe husker. Andre mennesker har ikke den historie du har med dit barn. Måske har du stået i 1000 svære putninger. Selvfølgelig forventer du det værste. Måske har I haft en svær start med graviditeten, amningen, luft, smerter, uro, refluks. 

I dag skal du for det første vide at du ikke er alene❤️ og så skal du prøve at vende den om. Hvad kan du gøre for at DU kan være i putningen i dag? Musik i ørene? Kontaktlure? En lang gåtur? Træk vejret langsomt. Tal med nogen der elsker dig om dine svære følelser. Skriv dem ned. Græd ud. Tilgiv dig selv. 

Der skal mange gode oplevelser ovenpå én dårlig før det er det vi forventer. Så vær nådig med dig selv hvis mange dårlige oplevelser gør dig bange❤️. Det du kan ændre på lige nu er kun lige nu.
Instagram post 18342836962027704 Instagram post 18342836962027704
Julie Svendsen fra @viborgstiftsfolkeblad har besk Julie Svendsen fra @viborgstiftsfolkeblad har beskrevet de sidste 5 år af mit liv spot on. Tak for det🙏
Her er mit bud på behandling af rigtig meget uro, Her er mit bud på behandling af rigtig meget uro, gråd, bekymring og elendighed i 2-4 måneders alderen ved hjælp af en søvnlog. 

#modersoevn #søvnlog #søvnensmatematik #2mdr #3mdr 4#mdr #kolik #aftenuro
I dag er en god dag. I dag er starten på en ny måde at tale om søvn på. En stor drøm for mig er i dag tættere på at blive til virkelighed.

Nemlig at vi altid sætter søvn højt på dagsordenen, når vi snakker trivsel hos familier. 

NU kan du som fagperson uddanne dig i børn og unges søvn! Og det kan du hos @centerforsoevn. Her kan du online på 5 måneder blive mega klog på nyeste viden om søvn, udfordringer og behandling. 

Jeg er glad og stolt. For min klare fornemmelse siger mig, at der er brug for netop denne uddannelse. For søvnen ER svær og kompleks og frustrerende. Vi skal sove. Vores børn skal sove. Og vi skal gøre alt for at give danskerne de bedste muligheder for god og nok søvn. 

Min mission er at hele Danmark må sove bedre. Jeg elsker at følges med den enkelte familie. Men det går bare lidt langsomt, hvis man skal hjælpe én ad gangen. På denne måde kan vi uddanne fagfolk så viden og hjælp er tilgængelig for alle. Alle steder. Til alle tider. 

Uddannelsen er spækket med fantastisk undervisning og skønne fagfolk med meget på hjerte. Du kan læse alt om moduler, priser, undervisere og tankerne bag på www.centerforsoevn.dk

Min makker hedder Sine og hende kan du møde hos @soevnplejersken. Vi kalder os DREAMTEAM (fik du den) og i dag er vi glade. Så her er vores hjertebarn. Tag godt imod det❤️

#modersoevn #centerforsoevn #børnssøvn #ungessøvn #uddannelse
Load More Følg med på Instagram

  • Konsultation
  • Foredrag
  • Undervisning
  • Instagram
  • Artikler

Copyright © 2023 Søvnologen

Webmaster: Ordsmag